Lisää metsäeskari-toimintaa Pirkanmaalle

Julkaistu:

Luontopäiväkotien ja metsäeskareiden suosio on viime vuosien aikana lisääntynyt siten, että useat Suomen kunnat tarjoavat varhaiskasvatusta tai esiopetusta, jossa oppimisympäristönä on metsä. Luontoryhmiä tai metsäeskareita on Pirkanmaalla esimerkiksi Hämeenkyrössä, Pirkkalassa, Lempäälässä, Tampereen Vuoreksessa ja Sastamalassa.

Metsäeskarissa toimitaan samojen esiopetussuunnitelmien ja -tavoitteiden mukaisesti kuin muissakin esiopetusyksiköissä. Metsä oppimisympäristönä tarjoaa monipuolisia ja toiminnallisia mahdollisuuksia harjoitella esiopetussuunnitelman sisältöjä esimerkiksi sosiaalisia taitoja, vastuunottamista, oman ajattelun kehittymistä, itsestä ja toisista huolehtimista ja kestävää elämäntapaa. Metsä vähentää myös meluhaittoja sekä tukee motorista kehitystä ja itseluottamuksen vahvistumista. 

Nyt myös Kangasalla selvitetään metsäeskari-toiminnan aloittamista, koska jätimme Kokoomuksen valtuustoryhmänä asiasta valtuustoaloitteen. Ylipäänsä kunnissa on tärkeää varmistaa, että lapset pääsevät varhaiskasvatuksessa ja kouluissa leikkimään ja toimimaan metsissä ja vahvistamaan näin omaa luontosuhdetta. Metsäeskaritoiminta, johon monet kunnat ovat lähteneet, on yksi keino tukea myös luontosuhteen vahvistumista. Sitä kannattaisi laajentaa myös muihinkin kuntiin.

Lisää julkaisuja

25.11.2022

Kielten opiskelua pitää monipuolistaa heti koulupolun alussa

Mielipidekirjoitukseni Aamulehdessä 31.10.2022 Joonas Vakkilainen kirjoitti Aamulehdessä mielipiteessään 23.10.2022 mielenkiintoisen näkökulman siihen, miksi englannin ylenmääräinen painottaminen muiden kielten kustannuksella on

14.11.2022

Kangasala 2023

Menemme nyt käsittelyssä olevan talousarvion myötä kohti sote-uudistuksen jälkeistä uutta kuntaa, jonka ydintehtäviä ovat sivistyksen ja hyvinvoinnin vaaliminen, elinvoiman edistäminen sekä elinympäristön kehittäminen. Olemme kokoomuksen

6.10.2022

Ehdolla eduskuntaan

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa! Pitkäaikainen haaveeni on toteutunut, kun Pirkanmaan Kokoomuksen piirikokous nimesi minut tänään eduskuntavaaliehdokkaaksi. Lämmin kiitos luottamuksesta! Olen innostunut