Kuka olen?

Olen Saana Vahvelainen, 31-vuotias kolmen lapsen äiti Kangasalan Vatialasta.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja luokanopettaja. Tällä hetkellä olen vanhempainvapailla pienten kaksostyttöjen kanssa. Olen Kangasalan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Maakunnallisissa tehtävissä vaikutan Pirkanmaan liiton maakuntahallituksessa ja Pirkanmaan hyvinvointialueen konserni- ja toimitilajaostossa. Lisäksi olen Pirkanmaan kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Kuntapäättäjänä olen päässyt toiminaan sydäntäni lähellä olevien teemojen parissa. Sivistys, kasvatus ja koulutus ovat minulle kuntapäättäjänä erityisen tärkeitä asioita. Jatkossakin ne säilyvät kunnan ydintehtävänä sote-palveluiden siirtyessä hyvinvointialueelle. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme, joten heistä meidän on pidettävä erityisen hyvää huolta. Arvostan lisäksi puhdasta luontoa, monipuolisia matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia sekä turvallista ja viihtyisää elinympäristöä.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme, joten heistä meidän on pidettävä erityisen hyvää huolta.

Päättäjänä uskon yhteistyöhön, avoimuuteen, ja vastuullisuuteen. Yksin kukaan ei saa mitään aikaiseksi, vaan yhteistyöllä ihmisten erilaiset ajatukset täydentyvät paremmiksi lopputuloksiksi. Päätöksenteon pitää olla avointa siten, että ihmiset tietävät heitä koskevista asioista. Myös osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia päätöksentekoon tulee vahvistaa. Päätöksenteossa uskon huolelliseen valmisteluun, asioiden perinpohjaiseen selvittämiseen sekä arviointiin ja niiden pohjalta tehtäviin vastuullisiin koko hyvinvointialuetta palveleviin ratkaisuihin. Nyt jos koskaan tarvitaan uskallusta katsoa pitkälle tulevaisuuteen, jotta Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa laadukkaat palvelut kaikille alueen asukkaille.