Kuka olen?

Olen Saana Vahvelainen, 30-vuotias kolmen lapsen äiti Kangasalan Vatialasta.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja luokanopettaja. Tällä hetkellä olen vanhempainvapailla pienten kaksostyttöjen kanssa. Olen Kangasalan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Maakunnallisissa tehtävissä vaikutan Pirkanmaan liiton maakuntahallituksessa ja Pirkanmaan hyvinvointialueen poliittisessa seurantaryhmässä. Lisäksi olen Pirkanmaan kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Rohkeutta, vastuunkantoa ja tulevaisuudenuskoa.

Olen ehdolla aluevaaleissa, koska nyt ratkaistaan, millaisia sosiaali-, terveys ja pelastuspalveluita pirkanmaalaiset jatkossa saavat. Historiallisen suuressa uudistuksessa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueille vuoden 2023 alussa. Pirkanmaan hyvinvointialue tulee olemaan Suomen suurin ja aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Hyvinvointialueella tulee varmistaa laadukkaat ja yhdenvertaiset palvelut kaikille pirkanmaalaisille. Ihmisten on päästävä jonoista hoitoihin ja hoitopolkujen tulee olla nykyistä sujuvampia ilman ylimääräistä pompottelua. Hyvinvointialueen resurssit ovat rajalliset, joten on keskityttävä tuottamaan palveluita järkevästi ja tehokkaasti. Tässä työssä tarvitaan rohkeutta, vastuunkantoa ja tulevaisuudenuskoa.

Ihmisten on päästävä jonoista hoitoihin ja hoitopolkuje tulee olla nykyistä sujuvampia ilman ylimääräistä pompottelua.

Kuntapäättäjänä olen päässyt toiminaan sydäntäni lähellä olevien teemojen parissa. Sivistys, kasvatus ja koulutus ovat minulle kuntapäättäjänä erityisen tärkeitä asioita. Jatkossa ne säilyvät kunnan ydintehtävänä sote-palveluiden siirtyessä hyvinvointialueelle. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme, joten heistä meidän on pidettävä erityisen hyvää huolta. Arvostan lisäksi puhdasta luontoa, monipuolisia matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia sekä turvallista ja viihtyisää elinympäristöä.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme, joten heistä meidän on pidettävä erityisen hyvää huolta.

Päättäjänä uskon yhteistyöhön, avoimuuteen, ja vastuullisuuteen. Yksin kukaan ei saa mitään aikaiseksi, vaan yhteistyöllä ihmisten erilaiset ajatukset täydentyvät paremmiksi lopputuloksiksi. Päätöksenteon pitää olla avointa siten, että ihmiset tietävät heitä koskevista asioista. Myös osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia päätöksentekoon tulee vahvistaa. Päätöksenteossa uskon huolelliseen valmisteluun, asioiden perinpohjaiseen selvittämiseen sekä arviointiin ja niiden pohjalta tehtäviin vastuullisiin koko hyvinvointialuetta palveleviin ratkaisuihin. Sote-uudistusta on yritetty tehdä jo vuosikymmeniä ja monelta osin palveluiden kehittäminen on jäänyt odottamaan uudistusta. Nyt jos koskaan tarvitaan uskallusta katsoa pitkälle tulevaisuuteen, jotta Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa laadukkaat palvelut kaikille alueen asukkaille.