Elinvoima ja kestävä talous

”Jakaminen on kaunista. Jakamisen tekeminen vielä kauniimpaa.”

Laadukkaat palvelut ja hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen vaativat vahvan ja kestävän kuntatalouden. Se edellyttää elävän ja elinvoimaisen kaupungin sekä palveluiden fiksun ja tehokkaan tuottamisen joko omana toimintana tai yksityisen tai kolmannen sektorin avulla. Kaupungin resurssit ovat rajalliset, joten ne tulee kohdentaa tarkoituksenmukaisella tavalla pitäen aina kaupunkilainen keskiössä.

Elinvoimainen kaupunki on elinehto, jotta yhteiset rahat riittävät laadukkaiden palvelujen ylläpitämiseen. Kangasalan tulee tarjota hyvät edellytykset työn tekemiselle ja yrittämiselle, vain näin saamme elämää ja elinvoimaa kaupunkiimme. Positiivinen työnantajaimago, yritysmyönteinen ilmapiiri, monipuolinen yritystonttitarjonta ja yritysvaikutusten arviointi ovat mielestäni tässä avainasemassa.

Kun ihmisille jää enemmän palkasta käteen käytettäväksi esimerkiksi paikallisten yritysten palveluihin, lisää se työtä ja Kangasalan elinvoimaa sekä sitä kautta palveluihin jaettavaa veropottia.

Kokonaisveroaste on Suomessa maailman korkeimpia. Kunnallisveroa ei pidä tulevalla valtuustokaudella nostaa, vaan ennemmin Kangasalla pitää tehdä pitkän aikavälin suunnitelma veroprosentin laskemiseksi. Kun ihmisille jää enemmän palkasta käteen käytettäväksi esimerkiksi paikallisten yritysten palveluihin, lisää se työtä ja Kangasalan elinvoimaa sekä sitä kautta palveluihin jaettavaa veropottia.